Goedkoop op vakantie naar het buitenland? Dit zijn de mogelijkheden!

Een vakantie kost vaak veel geld, dat heb jij vast en zeker al eens ervaren. Om genoeg geld te hebben voor een vakantie naar het buitenland, moet je natuurlijk wel even werken. Je kan bijvoorbeeld een vakantiebaantje in Enschede of Zwolle nemen. Wanneer je alleen op vakantie gaat valt het vaak nog wel mee, maar wanneer je met het gezin inclusief kinderen gaat, ben je vaak behoorlijk wat geld kwijt. Zeker wanneer je met het vliegtuig richting de zon wilt. Je moet ten eerste natuurlijk vliegtickets betalen en daar komen dan ook nog het verblijf en de dingen die je ter plekke allemaal koopt bovenop. Al met al wordt een vakantie naar het buitenland op deze manier wel heel erg prijzig. Een vakantie naar het buitenland hoeft echter helemaal niet duur te zijn. Wanneer jij goedkoop op vakantie wilt buiten Nederland, moet je echter wel weten wat er mogelijk is. Daarom zetten wij hieronder de verschillende mogelijkheden voor een goedkope vakantie in het buitenland voor je op een rijtje.

Last minute
Wanneer je per se met het vliegtuig op vakantie wilt, doe je er goed aan om een last minute te boeken. Voor mensen die alleen of met zijn tweeën op vakantie gaan, is dit vaak ideaal. Het komt immers vaak genoeg voor dat er nog een paar stoelen vrij zijn in het vliegtuig. Wanneer je echter met het gehele gezin op vakantie gaat, is de kans aanwezig dat je bij een last minute achter het net vist. Bovendien heb je dan vaak de kans dat je niet allemaal bij elkaar zit in het vliegtuig en dat is met kleine kinderen vaak geen pretje. Het is echter zeker aan te raden dit in de gaten te houden, want er liggen vrijwel altijd enkele buitenkansjes op de loer. Zelfs voor gezinnen met kinderen.

Kies voor een autovakantie
In vergelijking met een vliegvakantie is het een stuk goedkoper wanneer jij op vakantie gaat met de auto. Het verblijf is in dat geval vaak een stuk goedkoper en dat geldt ook voor de reis. Je bent in dat geval namelijk alleen geld kwijt voor brandstof en tol, maar dat weegt niet op tegen de prijs die jullie anders voor een vliegreis betaald hadden. Bovendien kun je met de auto natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe je reis verloopt. Wanneer je er even klaar mee bent, neem je gewoon een pauze. Daarnaast kun je in de auto natuurlijk veel meer spullen meenemen dan in het vliegtuig. In het vliegtuig ben je doorgaans namelijk gebonden aan een maximum gewicht voor wat betreft je bagage en dat is met een auto natuurlijk niet het geval. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming kun je met de auto ook nog eens gaan en staan waar je wilt en dat is een stuk lastiger wanneer je met het vliegtuig reist.

Geld besparen op verblijf
Veel mensen kiezen er vaak voor om in een hotel of appartement te verblijven wanneer zij op vakantie zijn in het buitenland. Dit geldt zeker voor mensen die met het vliegtuig gaan, maar dit gaat ook regelmatig op voor mensen die met de auto afreizen naar het buitenland. Een verblijf in een appartement of een hotel is vaak veel duurder dan wanneer je bijvoorbeeld op een camping verblijft. Waarom zou je er dan niet voor kiezen om je vakantie door te brengen in een tent op een camping? Je bent immers een stuk minder geld kwijt, waardoor je meer te besteden hebt aan leuke dingen. Daarnaast denken veel mensen vaak dat het niet mogelijk is om in een zonnig en warm land een geschikte camping te vinden. Dat is echter helemaal niet het geval. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Tentholidays of een andere organisatie die tenten en caravans aanbiedt in het buitenland. Het is vaak zelfs mogelijk om compleet ingerichte tenten te huren, waardoor je ook niet veel spullen mee hoeft te slepen.

admin