Op vakantie in IJsland

Van Ooievaars verkennen in overrijsel naar genieten van een heerlijk visje in Reykjavik. Hierbij deel ik mijn ervaring!

Eindelijk was het zo ver, ik ging naar IJsland. Ik vertrok vanaf Schiphol naar het mooie Reykjavik. Toen ik geland was zag ik al meteen hoe mooi het was. Toen ik buiten het airport was ging ik gelijk op verkenning uit. Ik kwam er al snel achter hoe modern deze stad is, er waren veel winkels, restaurants en leuke discotheken.

Al snel ging ik zoeken mijn perfecte hotel, en binnen no time had ik die gevonden.
Ik had mijn nacht doorgebracht in het A Townhouse hotel. Het was net een huis, het had een eigen woonkamer, keuken, badkamer en een groot tweepersoonsbed. De tweede nacht ging op zoek naar de natuur en de cultuur van het land. De golden circle daar moest ik heen! Dit was een van de populairste trekpleisters voor toeristen. Toen ik daar aankwam zag ik een mega waterfall, het werd de Gullfoss genoemd “gouden waterval” ik kon er wel uren naar kijken zo fascinerend was het.

Als tweede ging ik naar het Geysir, dit was een gat in de grond waar water de lucht in werd geschoten. Dit kwam door kleine aardverschuivingen. En als laatste ging ik naar het National Park, het was een hele beleving om hier doorheen te wandelen. Ik zag gewoon de hele historie voorbij schieten van Reykjavik. Al gauw dacht ik, ik zal wel bijna blut zijn door deze vakantie en al deze excursies. Maar dankzij deze Goedkope vakantie die ik had gevonden tussen de andere mooie vakanties. hierdoor kon ik precies kijken welke vakantie en met welk budget het best bij me paste.

In de avond ging ik terug naar het luxe hotel in Reykjavik. De volgende dag ging ik even op verkenning uit naar een goed restaurant. En al gauw kwam ik erachter dat vis erg populair is in Reykjavik. Dus ben ik gaan eten in het Matarkjallarinn. En ik kan je vertellen, dit was gelijk een van mijn favoriete restaurants.

Als afsluiter van mijn vakantie ben ik een tour gaan maken door de mooie natuur van Ijsland. En toen kwam ik er al snel achter dat deze mooie vakantie voorbij was. Dit was voor mij een vakantie voor in de boeken.

admin