Sleutel Kopie – Altijd een Kopie Bij de Hand

We vinden ons vaak in de ongelukkige situatie dat we onze sleutels hebben verloren door een of andere reden. Vaak is het dat we ze ergens misplaatst hebben, maar soms vinden we ze nooit meer. Soms kunnen we simpelweg het slot system veranderen maar meestal moeten we professionelen zoals een slotenmaker bellen om ons uit onze dilemma te helpen. Dit kan vaak erg duur en tijdsintensief uitvallen.

Wees Voorbereid

De eenvoudigste manier om te vermijden dat je onnodige stress hebt is simpel: een kopie van de sleutel maken. Elke sleutel kan nagemaakt worden in de meeste winkels. Er zijn verschillende manieren om een sleutel na te maken en dit hangt af van het type machine dat de winkel in gebruik heeft. Een handmatige machine is één van de meest populaire machines en het kost meestal ook minder om een sleutel hier mee na te maken. De winkelier plaatst eenvoudigweg je sleutel in een bankschroef en de kopie sleutel in een andere, en trekt dan de vorm van de sleutel op de nieuwe sleutel over. De sleutel wordt dan goed gecontroleerd om te kijken of alle sneetjes hetzelfde zijn, en of er niet misschien nog wat extra werk nodig is. Een automatische machine werkt door simpelweg het origineel en de kopie sleutel in een machine te doen en op een knop te drukken. De machine trekt zelf de vorm na en geeft dan de nieuwe sleutel uit. Deze kopieën zijn meestal praktisch perfect en hebben geen extra aanpassingen nodig. Eén van de duurste sleutel kopieën zijn kopieën door laser snijders gemaakt worden. Deze gebruikt een laserstraal om precies de vorm van de oude sleutel in de nieuwe over te trekken.

Extra Redenen

Er  zijn meerdere extra redenen waarom iemand altijd meer dan één sleutel voor een voorwerp met slot moet hebben, bijvoorbeeld je voordeur. Iedereen die in het huis leeft moet een sleutel hebben om makkelijk het huis te kunnen betreden. Veel kinderen hebben ook sleutels bij zich zodat ze zelfs naar huis kunnen, ook wanneer hun ouders niet thuis zijn. Voor bedrijven zijn de meeste deuren altijd op slot, en met verschillende werknemers die toegang tot hetzelfde ruimte nodig hebben, is het efficient om meer dan één sleutel te hebben, zodat ze geen tijd verspillen door de sleutel op te sporen bij hun collega’s.

Dit artikel komt van het editoriaal team van Slotenmaker 24  .

etienne admin